1 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe/domena publiczna/zdjęci ilustracyjne

Zupa plujka, wrony i placki z żołędzi. Kuchnia polowa w Powstaniu Warszawskim. Co jedli powstańcy?

Ziemniaki

Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z biegiem czasu sięgano po żołędzie i jęczmień. Na zdjęciu widać napełnianie worków ziemniakami w punkcie w dystrykcie lubelskim w latach 1939-1945.

Zobacz również

Widzew - wicelider tegorocznej tabeli PKO Ekstraklasy powiększy serię sukcesów?

Widzew - wicelider tegorocznej tabeli PKO Ekstraklasy powiększy serię sukcesów?

Muzeum Humoru i Absurdu w Uradzu koło Barwic 1 maja otwiera podwoje [zdjęcia]

Muzeum Humoru i Absurdu w Uradzu koło Barwic 1 maja otwiera podwoje [zdjęcia]

Polecamy

Miał zamordować Polaka 50 lat temu. Rusza proces

Miał zamordować Polaka 50 lat temu. Rusza proces

Zachodni front śródmieścia Gdańska. Animowana wizualizacja stanu sprzed wojny!

Zachodni front śródmieścia Gdańska. Animowana wizualizacja stanu sprzed wojny!

IPN organizuje wykład omawiający obronę Częstochowy w 1939 roku

IPN organizuje wykład omawiający obronę Częstochowy w 1939 roku