8 z 27
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Kotlety jajeczne

Składniki:

10 jaj,
3 łyżki bułki tartej plus bułka do panierowania,
2 cebule,
sól,
pieprz,
olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

8 jajek ugotuj na twardo, obierz, posiekaj lub przeciśnij przez siteczko, przełóż do miski.
Cebulę drobno posiekaj i przesmaż krótko na odrobinie oleju, dodaj do jajek.
Do miski wbij także 2 pozostałe jajka, dodaj bułkę tartą, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Z masy formuj płaskie kotleciki, każdy panieruj w bułce tartej, smaż na oleju przez kilka minut z każdej strony.

Kulinarne hity PRL - ZOBACZ PRZEPISY! TE POTRAWY kiedyś gościły na stołach. Sprawdźcie przepisy i przypomnijcie sobie niezwykłe smaki!

Kulinarne hity PRL - kiedyś gościły codziennie na naszych stołach. Sprawdź przepisy!

Zobacz również

Nowy pilotażowy program IPN - "Mobilne skrzynie z immersyjną edukacją historyczną"

Nowy pilotażowy program IPN - "Mobilne skrzynie z immersyjną edukacją historyczną"

W lutym, 79 lat temu zaczęło się oblężenie Festung Breslau. Oto zachowane zdjęcia

W lutym, 79 lat temu zaczęło się oblężenie Festung Breslau. Oto zachowane zdjęcia

Polecamy

Praprapradziadek J.R.R. Tolkiena brał udział w obronie Gdańska przed Rosjanami?

Praprapradziadek J.R.R. Tolkiena brał udział w obronie Gdańska przed Rosjanami?

Sprawdź co wiesz o pączkach i Tłustym Czwartku! [Quiz]

Sprawdź co wiesz o pączkach i Tłustym Czwartku! [Quiz]

Szokujące ustalenia. Krzysztof Kolumb był... polskim księciem?!

Szokujące ustalenia. Krzysztof Kolumb był... polskim księciem?!