8 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasta jajeczna...
fot. Katarzyna Skuta

U cioci na imieninach, czyli kultowe przekąski i dania PRL na każdej domówce

Pasta jajeczna

Składniki
5 jajek
20 dag twarogu
gęsty jogurt naturalny
2 łyżeczki ostrej musztardy
kilka rzodkiewek
szczypiorek
sól, pieprz

Wykonanie
Jajka ugotować, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewki zetrzeć lub pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić.
Posypać szczypiorkiem.
Przepis Katarzyny Skuty

Zobacz również

W lutym, 79 lat temu zaczęło się oblężenie Festung Breslau. Oto zachowane zdjęcia

W lutym, 79 lat temu zaczęło się oblężenie Festung Breslau. Oto zachowane zdjęcia

Szukają świadków hitlerowskich zbrodni z Gross Rosen. Śledztwo IPN dobiega końca

Szukają świadków hitlerowskich zbrodni z Gross Rosen. Śledztwo IPN dobiega końca

Polecamy

Sprawdź co wiesz o Walentynkach! [Quiz]

Sprawdź co wiesz o Walentynkach! [Quiz]

"Orląt gromada na szczycie lesistej góry". Jak wyglądała bitwa pod Świętym Krzyżem?

"Orląt gromada na szczycie lesistej góry". Jak wyglądała bitwa pod Świętym Krzyżem?

Szokujące ustalenia. Krzysztof Kolumb był... polskim księciem?!

Szokujące ustalenia. Krzysztof Kolumb był... polskim księciem?!