1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe/domena publiczna/zdjęci ilustracyjne

Zupa plujka, wrony i placki z żołędzi. Kuchnia polowa w Powstaniu Warszawskim. Co jedli powstańcy?

Ziemniaki

Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z biegiem czasu sięgano po żołędzie i jęczmień. Na zdjęciu widać napełnianie worków ziemniakami w punkcie w dystrykcie lubelskim w latach 1939-1945.

Zobacz również

Mobilne skrzynie IPN, które zabiorą nas w historyczną (i gamingową) podróż

Mobilne skrzynie IPN, które zabiorą nas w historyczną (i gamingową) podróż

Tajemniczy wybuch na Śląsku. Pałac pełen przepychu i bogactwa zrównano z ziemią!

Tajemniczy wybuch na Śląsku. Pałac pełen przepychu i bogactwa zrównano z ziemią!

Polecamy

Nie żyje polski historyk. Był porwany przez Hamas

Nie żyje polski historyk. Był porwany przez Hamas

IPN organizuje wykład omawiający obronę Częstochowy w 1939 roku

IPN organizuje wykład omawiający obronę Częstochowy w 1939 roku

Cenne znalezisko w Nakle. Ekipa remontowa trafiła pod podłogą na powstańczy sztandar

Cenne znalezisko w Nakle. Ekipa remontowa trafiła pod podłogą na powstańczy sztandar