1 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe/domena publiczna/zdjęci ilustracyjne

Zupa plujka, wrony i placki z żołędzi. Kuchnia polowa w Powstaniu Warszawskim. Co jedli powstańcy?

Ziemniaki

Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z biegiem czasu sięgano po żołędzie i jęczmień. Na zdjęciu widać napełnianie worków ziemniakami w punkcie w dystrykcie lubelskim w latach 1939-1945.

Zobacz również

Na DK19 ciężarówka najechała na tył osobówki. Jedna osoba ranna

NOWE
Na DK19 ciężarówka najechała na tył osobówki. Jedna osoba ranna

Wiosna w Szczecinku. Trochę wcześniej niż zwykle [zdjęcia]

Wiosna w Szczecinku. Trochę wcześniej niż zwykle [zdjęcia]

Polecamy

Fierla: Sztandar Kruka - siejący strach i przerażenie proporzec skandynawskich wodzów

Fierla: Sztandar Kruka - siejący strach i przerażenie proporzec skandynawskich wodzów

Szokujące odkrycie na dnie Bałtyku. To struktura mająca ponad 10 tysięcy lat

O TYM SIĘ MÓWI
Szokujące odkrycie na dnie Bałtyku. To struktura mająca ponad 10 tysięcy lat

Praprapradziadek J.R.R. Tolkiena brał udział w obronie Gdańska przed Rosjanami?

Praprapradziadek J.R.R. Tolkiena brał udział w obronie Gdańska przed Rosjanami?