11 z 27
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Wodzionka

Składniki:

3 kromki czerstwego chleba
4 ząbki czosnku
sól
pieprz
1 litr wrzątku
domowa vegeta albo kostka np. warzywna lub jarzynka domowa albo maggi
natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Kromki chleba pokroić na małe kawałki. Czosnek pokroić bardzo drobno. Do garnka dać chleb, czosnek, sól, pieprz, vegete albo maggi, zalać wrzątkiem, wymieszać, przykryć i odstawić na chwile. Wlać do misek, posypać natką pietruszki.
W wersji tłustej do zupy dodać trochę smalcu ze skwarkami

Kulinarne hity PRL. Zobacz przepisy i potrawy, które królowały na stołach. Przypomnijcie sobie niezwykłe smaki!

Kulinarne hity PRL - kiedyś gościły codziennie na naszych stołach. Sprawdź przepisy!

Zobacz również

Cieszyn w dwudziestoleciu międzywojennym. Tak kiedyś wyglądało graniczne miasto

Cieszyn w dwudziestoleciu międzywojennym. Tak kiedyś wyglądało graniczne miasto

Tajemniczy wybuch na Śląsku. Pałac pełen przepychu i bogactwa zrównano z ziemią!

Tajemniczy wybuch na Śląsku. Pałac pełen przepychu i bogactwa zrównano z ziemią!

Polecamy

Celownik od niemieckiego czołgu Panzer II trafił do poznańskiego muzeum

Celownik od niemieckiego czołgu Panzer II trafił do poznańskiego muzeum

Zachodni front śródmieścia Gdańska. Animowana wizualizacja stanu sprzed wojny!

Zachodni front śródmieścia Gdańska. Animowana wizualizacja stanu sprzed wojny!

IPN organizuje wykład omawiający obronę Częstochowy w 1939 roku

IPN organizuje wykład omawiający obronę Częstochowy w 1939 roku