11 z 27
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Wodzionka

Składniki:

3 kromki czerstwego chleba
4 ząbki czosnku
sól
pieprz
1 litr wrzątku
domowa vegeta albo kostka np. warzywna lub jarzynka domowa albo maggi
natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Kromki chleba pokroić na małe kawałki. Czosnek pokroić bardzo drobno. Do garnka dać chleb, czosnek, sól, pieprz, vegete albo maggi, zalać wrzątkiem, wymieszać, przykryć i odstawić na chwile. Wlać do misek, posypać natką pietruszki.
W wersji tłustej do zupy dodać trochę smalcu ze skwarkami

Kulinarne hity PRL. Zobacz przepisy i potrawy, które królowały na stołach. Przypomnijcie sobie niezwykłe smaki!

Kulinarne hity PRL - kiedyś gościły codziennie na naszych stołach. Sprawdź przepisy!

Zobacz również

Architektoniczny majstersztyk PRL-u w Zawierciu. Tam pracowało 3,2 tys. osób. WIDEO

Architektoniczny majstersztyk PRL-u w Zawierciu. Tam pracowało 3,2 tys. osób. WIDEO

Ustroń w dwudziestoleciu międzywojennym na kolorowanych ZDJĘCIACH

Ustroń w dwudziestoleciu międzywojennym na kolorowanych ZDJĘCIACH

Polecamy

Celownik od niemieckiego czołgu Panzer II trafił do poznańskiego muzeum

Celownik od niemieckiego czołgu Panzer II trafił do poznańskiego muzeum

Nie żyje polski historyk. Był porwany przez Hamas

Nie żyje polski historyk. Był porwany przez Hamas

IPN organizuje wykład omawiający obronę Częstochowy w 1939 roku

IPN organizuje wykład omawiający obronę Częstochowy w 1939 roku