11 z 27
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Wodzionka

Składniki:

3 kromki czerstwego chleba
4 ząbki czosnku
sól
pieprz
1 litr wrzątku
domowa vegeta albo kostka np. warzywna lub jarzynka domowa albo maggi
natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Kromki chleba pokroić na małe kawałki. Czosnek pokroić bardzo drobno. Do garnka dać chleb, czosnek, sól, pieprz, vegete albo maggi, zalać wrzątkiem, wymieszać, przykryć i odstawić na chwile. Wlać do misek, posypać natką pietruszki.
W wersji tłustej do zupy dodać trochę smalcu ze skwarkami

Kulinarne hity PRL - ZOBACZ PRZEPISY! TE POTRAWY kiedyś gościły na stołach. Sprawdźcie przepisy i przypomnijcie sobie niezwykłe smaki!

Kulinarne hity PRL - kiedyś gościły codziennie na naszych stołach. Sprawdź przepisy!

Zobacz również

Cieszyn w dwudziestoleciu międzywojennym. Tak wyglądało przed laty graniczne miasto

Cieszyn w dwudziestoleciu międzywojennym. Tak wyglądało przed laty graniczne miasto

Ustroń w dwudziestoleciu międzywojennym na kolorowanych ZDJĘCIACH

Ustroń w dwudziestoleciu międzywojennym na kolorowanych ZDJĘCIACH

Polecamy

Ofiary zostaną upamiętnione. Wyznaczone zostaną także granice masowych pochówków

Ofiary zostaną upamiętnione. Wyznaczone zostaną także granice masowych pochówków

Oblężenie Malborka 1945. Celem Rosjan były mosty

Oblężenie Malborka 1945. Celem Rosjan były mosty

Zachodni front śródmieścia Gdańska. Animowana wizualizacja stanu sprzed wojny!

Zachodni front śródmieścia Gdańska. Animowana wizualizacja stanu sprzed wojny!