6 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka z majonezem lub jajka faszerowane...
fot. KGW z Woli Zabierzowskiej

U cioci na imieninach, czyli kultowe przekąski i dania PRL na każdej domówce

Jajka z majonezem lub jajka faszerowane

Składniki
10 jaj ugotowanych na twardo
3 łyżeczki wasabi
łyżka buraczków
3 łyżki utartego chrzanu
koperek, szczypiorek do dekoracji

Wykonanie
Jajka przekroić, wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Roztarte żółtka podzielić na 3 części - do jednej dodać wasabi, do drugiej buraczki, do trzeciej chrzan. Wymieszać każdą oddzielnie i w ten sposób uzyskamy farsz do jajek o różnych kolorach. Jajka efektownie wyglądają ułożone na talerzu i posypane szczypiorkiem.
Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Woli Zabierzowskiej

Zobacz również

Unikatowe zdjęcia z Tczewa z 1948 r. Świński rynek nad Wisłą

Unikatowe zdjęcia z Tczewa z 1948 r. Świński rynek nad Wisłą

Cieszyn w dwudziestoleciu międzywojennym. Tak kiedyś wyglądało graniczne miasto

Cieszyn w dwudziestoleciu międzywojennym. Tak kiedyś wyglądało graniczne miasto

Polecamy

Oblężenie Malborka 1945. Celem Rosjan były mosty

Oblężenie Malborka 1945. Celem Rosjan były mosty

Celownik od niemieckiego czołgu Panzer II trafił do poznańskiego muzeum

Celownik od niemieckiego czołgu Panzer II trafił do poznańskiego muzeum

Cenne znalezisko w Nakle. Ekipa remontowa trafiła pod podłogą na powstańczy sztandar

Cenne znalezisko w Nakle. Ekipa remontowa trafiła pod podłogą na powstańczy sztandar