7 z 27
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Makaron z serem na słodko

Składniki:

250 g makaronu np. świderki, kolanka lub rurki
250 g półtłustego twarogu tzw. klinek
3 łyżki masła
3 łyżki cukru
mielony cynamon

Sposób przygotowania

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.

2. Gorący makaron przekładamy do garnka, w którym się gotował. Dodajemy roztopione masło i mieszamy do rozpuszczenia.

3. Ser rozgniatamy widelcem. Następnie mieszamy z cukrem.

4. Makaron wykładamy na talerz. Na wierzch kładziemy pokruszony ser z cukrem. Całość oprószamy cynamonem i od razu podajemy.

Kulinarne hity PRL. Zobacz przepisy i potrawy, które królowały na stołach. Przypomnijcie sobie niezwykłe smaki!

Kulinarne hity PRL - kiedyś gościły codziennie na naszych stołach. Sprawdź przepisy!

Zobacz również

Nowa polska wystawa w Muzeum Auschwitz-Birkenau. Na razie będzie tymczasowa

Nowa polska wystawa w Muzeum Auschwitz-Birkenau. Na razie będzie tymczasowa

W Kartuzach mówili o zbrodni pomorskiej 1939 roku

W Kartuzach mówili o zbrodni pomorskiej 1939 roku

Polecamy

Polskie rolnictwo i wieś po II wojnie światowej. Chleb po 25 zł, jajko za 23 zł

Polskie rolnictwo i wieś po II wojnie światowej. Chleb po 25 zł, jajko za 23 zł

Fierla: Sztandar Kruka - siejący strach i przerażenie proporzec skandynawskich wodzów

Fierla: Sztandar Kruka - siejący strach i przerażenie proporzec skandynawskich wodzów

Bitwa pod Staszowem, czyli zwycięski pojedynek powstańców, którzy ocalili miasto

Bitwa pod Staszowem, czyli zwycięski pojedynek powstańców, którzy ocalili miasto