8 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasta jajeczna...
fot. Katarzyna Skuta

U cioci na imieninach, czyli kultowe przekąski i dania PRL na każdej domówce [PRZEPISY]

Pasta jajeczna

Składniki
5 jajek
20 dag twarogu
gęsty jogurt naturalny
2 łyżeczki ostrej musztardy
kilka rzodkiewek
szczypiorek
sól, pieprz

Wykonanie
Jajka ugotować, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewki zetrzeć lub pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić.
Posypać szczypiorkiem.
Przepis Katarzyny Skuty

Zobacz również

Harcerze mają dziś swoje małe święto... Zobaczcie archiwalne zdjęcia harcerzy

Harcerze mają dziś swoje małe święto... Zobaczcie archiwalne zdjęcia harcerzy

Nowy pilotażowy program IPN - "Mobilne skrzynie z immersyjną edukacją historyczną"

Nowy pilotażowy program IPN - "Mobilne skrzynie z immersyjną edukacją historyczną"

Polecamy

Sprawdź co wiesz o Walentynkach! [Quiz]

Sprawdź co wiesz o Walentynkach! [Quiz]

Zapomniany komunistyczny obóz pracy w Popkowicach

Zapomniany komunistyczny obóz pracy w Popkowicach

Sprawdź co wiesz o pączkach i Tłustym Czwartku! [Quiz]

Sprawdź co wiesz o pączkach i Tłustym Czwartku! [Quiz]