6 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka z majonezem lub jajka faszerowane...
fot. KGW z Woli Zabierzowskiej

U cioci na imieninach, czyli kultowe przekąski i dania PRL na każdej domówce [PRZEPISY]

Jajka z majonezem lub jajka faszerowane

Składniki
10 jaj ugotowanych na twardo
3 łyżeczki wasabi
łyżka buraczków
3 łyżki utartego chrzanu
koperek, szczypiorek do dekoracji

Wykonanie
Jajka przekroić, wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Roztarte żółtka podzielić na 3 części - do jednej dodać wasabi, do drugiej buraczki, do trzeciej chrzan. Wymieszać każdą oddzielnie i w ten sposób uzyskamy farsz do jajek o różnych kolorach. Jajka efektownie wyglądają ułożone na talerzu i posypane szczypiorkiem.
Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Woli Zabierzowskiej

Zobacz również

Mobilne skrzynie IPN, które zabiorą nas w historyczną (i gamingową) podróż

Mobilne skrzynie IPN, które zabiorą nas w historyczną (i gamingową) podróż

Ustroń w dwudziestoleciu międzywojennym na kolorowanych ZDJĘCIACH

Ustroń w dwudziestoleciu międzywojennym na kolorowanych ZDJĘCIACH

Polecamy

Ofiary zostaną upamiętnione. Wyznaczone zostaną także granice masowych pochówków

Ofiary zostaną upamiętnione. Wyznaczone zostaną także granice masowych pochówków

Celownik od niemieckiego czołgu Panzer II trafił do poznańskiego muzeum

Celownik od niemieckiego czołgu Panzer II trafił do poznańskiego muzeum

Nie żyje polski historyk. Był porwany przez Hamas

Nie żyje polski historyk. Był porwany przez Hamas