2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na zdjęciu widać zbieranie jęczmienia w magazynie na zupę...
fot. Wiesław Chrzanowski/Wikimedia Commons/domena publiczna

Zupa plujka, gołębie i chleb z żołędzi. Zakonna kuchnia polowa w Powstaniu Warszawskim. Co jedli powstańcy?

Zbieranie jęczmienia

Na zdjęciu widać zbieranie jęczmienia w magazynie na zupę plujkę.

Zobacz również

Nowa polska wystawa w Muzeum Auschwitz-Birkenau. Na razie będzie tymczasowa

Nowa polska wystawa w Muzeum Auschwitz-Birkenau. Na razie będzie tymczasowa

W Kartuzach mówili o zbrodni pomorskiej 1939 roku

W Kartuzach mówili o zbrodni pomorskiej 1939 roku

Polecamy

Rusza budowa nowej wystawy w Muzeum Auschwitz. Kiedy oficjalne otwarcie?

Rusza budowa nowej wystawy w Muzeum Auschwitz. Kiedy oficjalne otwarcie?

Polskie rolnictwo i wieś po II wojnie światowej. Chleb po 25 zł, jajko za 23 zł

Polskie rolnictwo i wieś po II wojnie światowej. Chleb po 25 zł, jajko za 23 zł

Bitwa pod Staszowem, czyli zwycięski pojedynek powstańców, którzy ocalili miasto

Bitwa pod Staszowem, czyli zwycięski pojedynek powstańców, którzy ocalili miasto