9 z 27
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Kotlety jajeczne

Składniki:

10 jaj,
3 łyżki bułki tartej plus bułka do panierowania,
2 cebule,
sól,
pieprz,
olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

8 jajek ugotuj na twardo, obierz, posiekaj lub przeciśnij przez siteczko, przełóż do miski.
Cebulę drobno posiekaj i przesmaż krótko na odrobinie oleju, dodaj do jajek.
Do miski wbij także 2 pozostałe jajka, dodaj bułkę tartą, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Z masy formuj płaskie kotleciki, każdy panieruj w bułce tartej, smaż na oleju przez kilka minut z każdej strony.

Kulinarne hity PRL. Zobacz przepisy i potrawy, które królowały na stołach. Przypomnijcie sobie niezwykłe smaki!

Kulinarne hity PRL - kiedyś gościły codziennie na naszych stołach. Sprawdź przepisy!

Zobacz również

Tu grasowały Bazyliszki, Wiedźmy i Utopce... Historia zamku ze znanego serialu!

Tu grasowały Bazyliszki, Wiedźmy i Utopce... Historia zamku ze znanego serialu!

Synagoga Wielka w Katowicach - zabytek, którego już nie ma. Zobaczcie jej fotografie

Synagoga Wielka w Katowicach - zabytek, którego już nie ma. Zobaczcie jej fotografie

Polecamy

Artyści na celowniku SB. Te gwiazdy śledziła bezpieka

Artyści na celowniku SB. Te gwiazdy śledziła bezpieka

Niemcy okradli nas na setki miliardów złotych

Niemcy okradli nas na setki miliardów złotych

Dzięki kapsule czasu, mieszkańcy Wschowy mają okazję poznać swoje miasto

Dzięki kapsule czasu, mieszkańcy Wschowy mają okazję poznać swoje miasto