4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe/domena publiczna/zdjęci ilustracyjne

Zupa plujka, gołębie i chleb z żołędzi. Zakonna kuchnia polowa w Powstaniu Warszawskim. Co jedli powstańcy?

Ziemniaki

Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z biegiem czasu sięgano po żołędzie i jęczmień. Na zdjęciu widać napełnianie worków ziemniakami w punkcie w dystrykcie lubelskim w latach 1939-1945.

Zobacz również

Dąbrowa Górnicza na starych pocztówkach. Zobacz miasto na zdjęciach z różnych okresów

Dąbrowa Górnicza na starych pocztówkach. Zobacz miasto na zdjęciach z różnych okresów

Powojenne, archiwalne zdjęcia regionu legendarnego fotografa

Powojenne, archiwalne zdjęcia regionu legendarnego fotografa

Polecamy

Niemcy okradli nas na setki miliardów złotych

Niemcy okradli nas na setki miliardów złotych

Dzięki kapsule czasu, mieszkańcy Wschowy mają okazję poznać swoje miasto

Dzięki kapsule czasu, mieszkańcy Wschowy mają okazję poznać swoje miasto

Sprawdź co wiesz o polskich władcach! [Quiz] [Cz. 1]

Sprawdź co wiesz o polskich władcach! [Quiz] [Cz. 1]