4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe/domena publiczna/zdjęci ilustracyjne

Zupa plujka, gołębie i chleb z żołędzi. Zakonna kuchnia polowa w Powstaniu Warszawskim. Co jedli powstańcy?

Ziemniaki

Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z biegiem czasu sięgano po żołędzie i jęczmień. Na zdjęciu widać napełnianie worków ziemniakami w punkcie w dystrykcie lubelskim w latach 1939-1945.

Zobacz również

Tajemnicze korytarze, zjawy i duchy... Jakie legendy kryją mury zamku w Chudowie?

Tajemnicze korytarze, zjawy i duchy... Jakie legendy kryją mury zamku w Chudowie?

Synagoga Wielka w Katowicach - zabytek, którego już nie ma. Zobaczcie jej fotografie

Synagoga Wielka w Katowicach - zabytek, którego już nie ma. Zobaczcie jej fotografie

Polecamy

Artyści na celowniku SB. Te gwiazdy śledziła bezpieka

Artyści na celowniku SB. Te gwiazdy śledziła bezpieka

Niemcy okradli nas na setki miliardów złotych

Niemcy okradli nas na setki miliardów złotych

Zmarła Regina Mac ps. "Rysia". Była łączniczką AK-WiN u "Orlika"

Zmarła Regina Mac ps. "Rysia". Była łączniczką AK-WiN u "Orlika"